Houtrot
reparatie of vervangen

Uw huis en houtrot

Door foute detaillering of niet frequent uitvoeren van onderhoud in de afgelopen periode krijgen schades als houtrot een kans. Wij kunnen deze schade inventariseren, u voorzien van het juiste advies en inzicht geven in de kosten. Dan kunnen we in samenspraak met u een keuze maken in de opties en dit voor u uitvoeren.

Houtrot bij VVE

Bij een VVE is het budget altijd belangrijk. Daar houden we dan ook rekening mee bij de te maken keuzes. Doen we bijvoorbeeld een plaatselijke herstelbeurt omdat andere zaken zoals lift of dak meer prioriteit hebben? Of kunnen we het uit te voeren werk bijvoorbeeld in de verschillende gevels uitsplitsen? Wij adviseren u graag in de mogelijkheden!

Offerte ontvangen?

Vraag een geheel vrijblijvende
prijsindicatie aan.
  Greep uit ons werk

  Monument molen schilderwerk

  Monument molen schilderklus.

  Kozijnen schilderwerk

  Kozijnen schilderklus.

  Onderhoud appartement

  Onderhoud appartement.

  Schilderwerk kozijnen

  Schilderwerk kozijnen

  Houtrot repareren

  Vaak betreffen de schades een verstek in een kozijn of raam. Daar is het hout zacht geworden door het intreden van vocht. Hier kunnen we kiezen voor het open frezen van het verstek. Dan kunnen we de schade namelijk goed bekijken en reparatievulmiddel op basis van epoxy toepassen. Deze manier van reparatie passen we toe in de kleinere schadegevallen. Het is hierbij mogelijk om de werking van het hout te blijven volgen.

  Vervangen van houtrot

  Wanneer de schade groot is, komt het vervangen van het onderdeel ter sprake. Bij vervanging maken we gebruik van duurzame houtmaterialen en we werken uitsluitend met gecertificeerde timmerfabrieken. Wij kunnen deze materialen dan ook geheel in eigen beheer aanbrengen.

  Houtrot behandelen

  Wij kunnen alle schades repareren, maar uiteindelijk heeft het de voorkeur om deze schades te voorkomen. Wij kunnen voor u een inspectie doen en zorgen voor preventieve maatregelen. Bij een reguliere onderhoudsschilderbeurt adviseren wij vaak de liggende glaslatten te vervangen voor neuslatten, en in bepaalde gevallen ook van onderhoudsarme materialen. Zo kunnen we bij verwijderen van de liggende glaslat gelijk de ondergrond onder de glaslat inspecteren.

  Wat we ook gelijk uitvoeren is het op maat schaven van klemmende ramen en deuren. Door klemmende onderdelen ontstaat er snel schade en onbehandeld hout, waardoor nog meer schade kan optreden. Wij voorkomen dit door tijdens de reparatie gelijk het schilderwerk uit te voeren.

  Wij kijken graag even vrijblijvend met u mee

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  of bel: 071 402 9628